Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

Geen bezuinigingen op stedenband Tonami

LISSE – Het voorstel van SGP/ChristenUnie om te bezuinigen op de stedenband met de partnergemeente Tonami, kreeg donderdag 14 april tijdens de gemeenteraadsvergadering geen steun van de overige partijen.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis suggereerde om voortaan een jaar over te slaan waar het ging om de activiteiten. Zij voorstel werd bekritiseerd door gemeenteraadslid Willem Loos (VVD): ‘Ik ben in Tonami geweest en ben ervaringsdeskundige. De stedenband die we hebben, is goed voor de economie van Lisse en de leerlingen die om het jaar naar Japan te gaan betalen de reis zelf. Voor hen is het een hele beleving.’ Met uitzondering van het CDA stemden de overige partijen tegen het SGP/ChristenUnie-voorstel.