Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

Geen geld voor extra verslavingszorg

LISSE – De gemeente reserveert geen 6.000 euro om een mogelijke toename van verslaafden te bestrijden. Het voorstel van de SGP/ChristenUnie tegen het schrappen van dit bedrag uit de gemeentelijke begroting haalde het niet tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 14 april.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vond het onverstandig om 6.000 euro op verslavingszorg te bezuinigen. Zeker nu er speelautomatenhallen komen in Lisse. Laten we geld in de pocket houden om straks de Breider Stichting in te kunnen schakelen.’ Wethouder Adri de Roon (D66) stelde dat de verslavingszorg al regionaal geregeld wordt. ‘De centrumgemeente Leiden voert in onze regio het verslavingsbeleid uit en doet dit met de gelden die ze hiervoor krijgen. Het is niet nodig om extra gelden voor het verslavingsbeleid te reserveren. De voorzieningen zijn toereikend voor de soorten van verslaving zoals ze zich voordoen. Mocht er in Lisse een uitbarsting van verslaafden voordoen in ongekende omvang, dan moeten we ons zorgen baren. Maar Lisse is een keurige gemeente en het is heel onwaarschijnlijk dat vanuit Lisse een veel groter beroep wordt gedaan op de verslavingszorg.’ Het SGP/ChristenUnie voorstel kreeg geen steun van de overige partijen.