Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

‘Kanker gaat over leven of dood’

NOORDWIJK – Op zaterdag 28 en zondag 29 mei wordt ‘Samenloop voor Hoop’ georganiseerd. 24 Uur lang wandelen groepen bestaande uit circa 15 personen beurtelings op het terrein van VV Noordwijk. Doel van deze actie is om het leven te vieren en geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Tessa en huisarts Henk Immerzeel, voorzitter van het lokale bestuur van de KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) Kankerbestrijding, ondersteunen dit initiatief van harte.

Samen met het bestuur is Immerzeel initiator van ‘Samenloop voor Hoop’. Hij vertelt: ‘De idee is eind 2009 geboren en alle betrokkenen zijn dolenthousiast. De organisatie gaat er full speed tegenaan. Op dit moment zijn er 24 teams die meedoen, maar we hopen op minimaal dertig teams, bestaande uit vrienden, familie, collega’s of verenigingsleden.’ De mensen lopen in estafettevorm op een circuit van 400 meter en per team loopt er continue minstens één teamlid als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Een goede conditie is dus niet nodig, maar de inzet voor de strijd tegen kanker wordt hoogst gewaardeerd.

Tessa zal zelf ook meelopen en roept iedereen op haar voorbeeld te volgen: ‘’Ik ben zelf een goed voorbeeld van genezing en ik heb leukemie als survivor ervaren. Ik hoop met name dat veel jongeren gaan meelopen, want zij weten vaak niet waar je het over hebt als je het woord ‘kanker’ in de mond neemt. Kanker gaat over leven of dood; niet meer en niet minder.’

Samenloop voor Hoop vindt plaats op 28 en 29 mei. Deelnemende teams kunnen nog altijd worden ingeschreven via: buitenvan@hotmail.com. Inschrijving kost 10 euro per teamlid; geld dat volledig ten goede komt aan de strijd tegen kanker. Voor de survivors van kanker, zoals Tessa, is er een speciale openingsronde en bent u tijdens de SamenLoop voor Hoop eregast. Mensen die survivor zijn of momenteel nog in behandeling en ook mee willen lopen tijdens deze ene speciale ronde, kunnen een email sturen naar: daniellebrink@ziggo.nl. Naast deelnemers en survivors zijn ook bezoekers heel belangrijk en van harte welkom voor het slagen van deze dag.