Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

Bolbloemendorp

LISSE – Om te vieren dat Lisse een bolbloemendorp is, hangen er sinds dinsdag 12 april overal bloememmers aan de lantaarnpalen. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) en citymanager Harry Duivenvoorden – plaatsten de eerste emmer. Tegelijk met deze ceremoniële opening werden voor het gemeentehuis ook de eerste gaasbakken met bloembollen in gebruik genomen.

Van Zelst liet weten dat de gaasbakken zo lang mogelijk in het jaar gevuld zijn met bolbloemen. In ruil voor het plaatsen van een reclamebordje, mogen kwekers hun bollen ter beschikking stellen. ‘Kwekers uit de Bollenstreek krijgen uiteraard voorrang’, aldus de wethouder. Hij keek vervolgens tevreden naar de bloememmer aan de lantaarnpaal: ‘Dit is een oude wens van Nieuw Lisse, die nu eindelijk gerealiseerd is. Tot en met week veertig blijven deze emmers zo hangen.’