SASSENHEIM – Ter ere van de Nationale Pannenkoekendag werden de 200 senioren van verpleeghuis en woonzorgcentrum Bernardus vrijdag 25 maart verrast met heerlijke pannenkoeken. Meer dan 350 pannenkoeken, al dan niet met spek, kaas en appel, gingen er die dag doorheen. Ter ere van het evenement gingen leerlingen van 260 scholen in Nederland deze nostalgische lekkerheid bakken in bejaardentehuizen. Het bedrijf Koopmans, bekend van de pannenkoekenmix, bezoekt ieder jaar één verzorgingshuis, om op deze dag voor de ouden van dagen de pannenkoeken klaar te maken. Uit honderden aanmeldingen was de Bernardus de winnende locatie.
Jeroen Schiffelers is normaal vertegenwoordiger bij Koopmans, maar deze dag staat hij samen met twee collega’s uren in de keuken om maar liefst 350 pannenkoeken te bakken. Hoe maak je een goede pannenkoek? ‘Als eerste moet je de pan goed heet laten worden en uiteraard moet je goed beslag gebruiken. Als je de pannenkoek wat zoeter wilt maken, voeg er dan wat extra vanille aan toe. Mijn favoriete pannenkoek is met spek en kaas. De meest bijzondere soorten vind ik de shoarma- en pizzapannenkoeken.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home