Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

Betaald parkeren alleen ’s avonds en in de weekenden’

NOORDWIJK – Het verstrekken van een gratis parkeerkaart voor alle Noordwijkse huishoudens, een wens die alle politieke partijen vorig jaar in een motie tot uiting brachten, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zitten veel haken en ogen aan, met name op het financiële vlak. De gemeente gaat wel de mogelijkheid onderzoeken of het parkeren alleen ’s avonds en in de weekenden betaald moet worden. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie Veiligheid, Bereikbaarheid en Openbare Orde (VBO) van dinsdag 10 mei.

Wethouder Martijn Vroom liet weten dat één gratis parkeerkaart per huishoudens zal leiden tot een paar duizend meer aanvragen voor zo’n parkeerkaart. ‘Het zeven dagen per week geldig maken, levert een hoge kostenpost op voor de gemeente. De mensen die niet hoeven betalen, nemen de plek in van de mensen die moeten betalen.’ Het totale kostenplaatje komt dan uit op zo’n 140.000 euro, zo liet de wethouder in een korte presentatie weten. ‘Dan zit je op een kostprijs per parkeerkaart van 140 euro. Ik denk dat het op deze manier niet gaat werken.’

Vroom haalde op dat moment onverwacht een politiek konijn uit de hoge hoed: ‘Ik doe een suggestie: ‘Waarom zou je het hele betaald parkeren niet alleen op avonden en in de weekenden doen?’ Commissielid Peter Beuk (VVD/JES) sprong hier bovenop: ‘Het doel is de Noordwijker te helpen met parkeren en dan ook zo goedkoop mogelijk. De suggestie om overdag gratis te parkeren is verrassend en het is goed om erover na te denken. Zo’n wijze van parkeerbeheer kunnen we beter uitleggen. Bovendien hebben we dan veel minder kosten, want veel minder controleurs, en veel minder irritatie van bezoekers. Wethouder: werk deze suggestie verder uit.’ Het ei is gelegd, nu is het afwachten of dit nieuwe parkeerbetaalsysteem er ook gaat komen. Tot die tijd blijven de huidige parkeerkaarten geldig.