Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 mei 2011

Minder bezwaarschriften door premediation

STREEK – Zodra cliënten van de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) Bollenstreek een klacht of bezwaarschrift indienen, wordt een premediationtraject gestart. Directeur Robbert ’t Jong legde woensdag 4 mei uit wat dit inhoudt.

‘We willen bereiken dat minder klachten worden doorgezet om door een klachtencommissie te worden behandeld. De ervaring leert, dat als je de zaken heel goed uitlegt, de mensen eerder tevreden zijn’, aldus ’t Jong. Adri de Roon, lid van het Dagelijks Bestuur van de ISD, vulde aan: ‘Bij het wegvallen van het misverstand, vervalt ook de noodzaak om een klacht door te zetten.’ De verwachting is, dat de ISD een ‘menselijker gezicht’ zal krijgen, zo liet de directeur weten. Als het premediationtraject goed functioneert, zal uiteindelijk tot 70% minder bezwaarschriften worden ingediend. Drie medewerkers van de ISD zijn aangesteld als premediator. Het premediationtraject is twee weken geleden gestart en momenteel wordt al met vijftien mensen gesproken.