Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juni 2011

Botsvriendelijke bakken

LISSE – Nu er op de N208 in totaal vijf rotondes liggen, wil de gemeente deze rotondes er ook mooi bij hebben liggen. Daarom is het college van burgemeester en wethouders op zoek naar sponsors die ervoor kunnen zorgen dat de middenpleinen van die rotondes er het hele jaar door fleurig bij liggen. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) gaf dinsdag 24 mei tekst en uitleg.

Al een jaar lang is de gemeente bezig om sponsors te vinden voor de N208-rotondes, maar tot nu toe heeft alleen de CNB haar medewerking toegezegd. Voor drie rotondes worden bloembollen gratis geleverd, maar het levert de gemeente geen financieel voordeel op. ‘We zijn met een groep potentiële sponsors in gesprek geraakt’, laat Van Zelst hoopvol weten. ‘Deze investeerders kunnen de vijf rotondes op de N208 zodanig inrichten dat ze dezelfde uitstraling krijgen.’

De wethouder is voorstander van deze uniformiteit: ‘Die rotondes vormen de poort van Lisse en het is goed om deze een mooie uitstraling te geven.’ Tuin- en landschapsarchitect Bart Hoes heeft een inrichtingsvisie gemaakt. Deze visie houdt in dat het middenterrein beplant wordt met helmachtige grassoorten. Ook komen er plantenbakken in van cortenstaal, dat na verloop van jaren gaat roesten. De sponsors kunnen in deze bakken bollen of eenjarige planten aanbrengen.

De Provincie Zuid-Holland is feitelijk eigenaar/beheerder van deze rotondes. Daarom heeft de gemeente Lisse een voorstel ingediend om de rotondes in te richten. De bakken moeten bijvoorbeeld ‘botsvriendelijk’ zijn en voldoende afstand hebben tot de rand van de middenpleinen. Als de Provincie akkoord gaat met het aankleden van de rotondes en de benodigde lengtes en breedtes van de voorwerpen, kan het plan tot uitvoering worden gebracht. Een rotonde kan gesponsord worden voor 2.000 tot 4.000 euro per jaar. Als tegenprestatie mag het bedrijf maximaal twee sponsorborden plaatsen. Om de herinrichting van de middenpleinen, inclusief de cortenstalen bakken, te realiseren, reserveert de gemeente 140.000 euro. Begin 2012 hoopt de gemeente te starten met de werkzaamheden aan de rotondes.