Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juni 2011

Communicatieplan voor overlast

LISSE – ‘De gemeentelijke communicatie gaat over grijs (afval), groen (bomen), wit (sneeuw) en bruin (hondenpoep).’ Met deze zin vatte wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) het belang samen van het nieuwe communicatieplan voor de uitvoering van infrastructurele projecten. Voortaan volgt de gemeente een stappenplan om ervoor te zorgen dat de communicatie richting de inwoners zo optimaal mogelijk moet verlopen. De wethouder verstrekte dinsdag 24 mei meer informatie.

Voor een goed verloop van gemeentelijke projecten, zoals wegopbrekingen, moet goed duidelijk zijn welke taken iedere ambtenaar moet uitvoeren en wie met alle betrokken partijen communiceert. ‘Het is goed om zo’n communicatieplan eens op te schrijven; hierdoor wordt duidelijk hoe de communicatie met inwoners, hulpdiensten en de gas-, licht- en waterbedrijven moet verlopen. Het managen van de verwachtingen is buitengewoon belangrijk’, aldus de wethouder. Ook het bloemetje van de wethouder richting de betrokken inwoners na afloop van de werkzaamheden is een vast punt in het communicatieplan. ‘Al kan ik niet garanderen dat ik persoonlijk dat bloemetje kom brengen’, waarschuwde Van Zelst met een lach.