Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2011

‘Gaaf om dé camperplaats van Nederland te kunnen realiseren’

LISSE – De gemeenteraad stelt op donderdag 26 mei de Nota economie en toerisme 2011 vast. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 19 mei waren er wel kritische vragen, maar deze konden door wethouder Bas Brekelmans (VVD) allemaal weerlegd worden.

Commissielid Valentina Tsjebanova (VVD) vroeg zich af of de ‘perifere detailhandel’ een bedreiging kon vormen voor het koopcentrum van Lisse. De wethouder reageerde: ‘We hebben het over ABC-bedrijven, wat staat voor Auto’s, Boten en Caravans: dat zijn zaken die je niet in het centrum wilt hebben.’ Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) betwijfelde dat de campers aan de Leidsevaart voor overlast zorgen. Brekelmans: ‘Overlast komt ook doordat mensen wegrijden en troep achterlaten. Er zijn ondernemers die voorzieningen als stromend water, toiletten en beheer zouden kunnen toepassen; daar staat dan een vergoeding tegenover. Ik vind het gaaf als we zo dé camperplaats van Nederland kunnen realiseren.’

Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) was verheugd: ‘Het rapport was niet al te dik; we waren er erg blij mee. Al stonden er een heleboel projecten in die ook al in het coalitieakkoord stonden. Worden de projecten eerst bedacht, zodat daarna de onderbouwing erbij wordt gezocht?’ Brekelmans ontkende dit.

Commissielid Jaap Schuijt (CDA) wilde weten hoe het toch kon dat de Hoofdstraat in Noordwijk ‘op zondag altijd zo razend druk is en hier in Lisse niet.’ Hij pleitte voor een regionale aanpak van het toerisme. Brekelmans steunde dit idee en liet na een politieke sneer uit te delen over de terughoudendheid van het CDA over de invoering van de koopzondagen.

Met de opmerking dat de gemeente geen initiatiefnemer wordt van een van de zestien plannen en dat er geen betaald parkeren in het dorp komt, kreeg de wethouder alle neuzen dezelfde kant op. De nota wordt een hamerstuk bij de gemeenteraadsvergadering.