Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2011

Zomersoos van start

LISSE – Vanaf maandag 20 juni gaat de Zomersoos weer van start. Iedere maandagochtend tussen 10:00 uur en 12:00 uur komen mensen in de Greef bij elkaar die samen met een ander activiteiten willen ondernemen. Initiatiefnemer Marcel Huismans is er helemaal klaar voor.

Hij laat weten: ‘De Zomersoos is bedoeld voor mensen die in de zomermaanden erg onthand zijn. Er zijn namelijk heel weinig activiteiten omdat buurthuizen en de Beukenhof dicht zijn. De kinderen van oudere mensen gaan op vakantie, maar de senioren zelf gaan juist niet vanwege de drukte. Toch willen ze graag een uitje maken, zoals een bezoek aan het glasmuseum of het Frans Halsmuseum.’

Bij de Zomersoos kunnen mensen zich gratis laten informeren over de dagactiviteiten in en buiten de Duin- en Bollenstreek. Huismans: ‘Wij hebben folders om hen te ondersteunen en de mensen kunnen zelf fietsen of wandelen of hier samen met anderen een afspraak voor maken.’ Liefhebbers voor de Hermitage komen ook aan hun trekken: via de Zomersoos kan een pendelbusje gehuurd worden voor maximaal acht mensen tegelijk. Voor 16,50 euro worden ze van de Poelmarkt naar de Hermitage in Amsterdam en weer terug gebracht.

Huismans besluit: ‘We willen mensen helpen om een uitstapje met elkaar te organiseren: zo brengen we de mensen bij elkaar. Ik doe het vrijwillig: mijn doel is dat onbekende mensen wat met elkaar willen organiseren.’