Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 augustus 2011

Echtpaar Van Tulder zestig jaar getrouwd

NOORDWIJK – Het begon in 1948 met een zoen aan het eind van een soiree; een dansavond waarbij de jeugd op z’n best gekleed was. Zondag 28 augustus vierden Martha (87) en Joop (88) van Tulder het feit dat ze 60 jaar getrouwd waren.

Het stel ontmoette elkaar bij het tennissen op een Amsterdamse tennisclub, maar het was geen liefde op het eerste gezicht. Integendeel zelfs: ‘Martha had er vreselijk de pest in als ze tegen mij moest spelen. Ik liet haar namelijk vreselijk lopen’, zo lacht Joop.

Toch brachten de beide een hele avond door op een soiree, die om precies middernacht eindigde met een magische zoen. Ondertussen zijn we meer dan zes decennia verder en het echtpaar blikt terug. ‘Het ging zo snel allemaal’, laat Martha weten. ‘Ik was enig kind en wilde graag een heleboel kinderen. We hebben drie jongens en drie meisjes gekregen en daaruit zijn weer twaalf kleinkinderen ontstaan.’

Een dieptepunt in het huwelijk was de teloorgang van hun kruidenierswinkel op het hoekje van de Voorstraat en Offemweg in 1968. Dit werd veroorzaakt door de opkomst van de zelfbedieningszaken. Jarenlang hebben Martha en Joop moeten sabbelen om hun kinderen te kunnen laten studeren en zo een goede basis voor hun toekomst te kunnen leggen. Dat is uiteindelijk goed gelukt en nog altijd zijn hun kinderen hier dankbaar voor.

Het is de humor met en om elkaar die ervoor gezorgd heeft, dat het echtpaar zo lang en gelukkig bij elkaar is gebleven. ‘We zijn Amsterdammers en gewend om overal de gek mee aan te steken’, grinnikt Joop. Martha vult hem aan: ‘Mensen begrijpen jouw humor niet, maar onze humor is op elkaar afgestemd.’ Het jubilerende echtpaar werd daarop blij verrast met een bezoek van burgemeester Lokker, die de felicitaties en een flinke bos bloemen kwam langsbrengen.