Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2011

Einde van panoramatijdperk


VOORHOUT – Een grote lege hal, met het nog onafgemaakte werk van Simon Balyon, is het laatste dat nog doet herinneren aan Panorama Tulipland. Enige maanden geleden verdween het werk van schilder Van den Ende al in grote lange kisten en dit vooruitzicht staat ook het Balyon-panorama te wachten. Panorama Tulipland moet na vijftien jaar weg uit de oude bollenschuur; dit pand wordt gesloopt, zodat op deze locatie nieuwe woningen gebouwd kunnen worden.

Een oude, versleten piano is een stille getuige van betere tijden van weleer. Vijftien meter verderop lopen tientallen mensen af en aan om op het laatste moment nog een koopje te scoren in de souvenirwinkel, waar alles met kortingen van 50% of meer van de hand wordt gedaan. Een van de bezoekers meldde tijdens de uitverkoop die van 28 tot en met 31 juli duurde met spijt in haar stem: ‘Dit was de beste souvenirwinkel van Nederland.’ Mede-eigenaar Piet van Vliet laat weten dat er op dit moment nog altijd geen zekerheid is of Panorama Tulipland in 2012 op een andere locatie terug zal keren.