Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 augustus 2011

Nieuwe kunstvisie

LISSE – Iedere twee jaar moet er een nieuw kunstwerk in de buitenruimte van Lisse verschijnen. Bovendien worden alle al aanwezige kunstwerken voorzien van tekstbordjes met een korte beschrijving van de titel en de naam van de kunstenaar. Tot voor kort had de gemeente het beleid om één kunstwerk per wijk te realiseren. Daar wil het college van burgemeester en wethouders nu van af.


De locaties van de kunstwerken moeten een parkachtige omgeving zijn en bovendien moeten de kunstwerken een samenhang hebben met elkaar. Dit kan gebeuren door vast te houden aan eenzelfde thema en / of kunststroming. Per jaar wordt 40.000 euro gereserveerd voor de aanschaf van nieuwe buitenkunst. Dit staat geschreven in de concept Cultuurnota 2012 – 2015, die dinsdag 16 augustus door wethouder Adri de Roon (D66) openbaar gemaakt werd.

De wethouder informeert: ‘Als voorbeeld voor een plek waar meer dan één kunstwerk kan komen te staan, noem ik het park naast ‘t Poelhuis. Dat zou voor bezoekers bijzonder interessant kunnen zijn. Ook kan de gemeente bij alle ingangen van het dorp keramieken beelden laten plaatsen, net zoals het ‘Meisje van Lisse’. Alleen wordt dat dan niet het meisje van Lisse, maar bijvoorbeeld de ‘Heer van Lisse’.’