Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 augustus 2011

Premtime bezoekt viszaak

VOORHOUT – En plots stond hij daar: de bus voor het radio-1 programma Premtime, van de bekende radiomaker/advocaat Prem Radhakishun, de man die bekend staat om zijn zelfverklaarde superieure intellect. Voor een live-uitzending waarin het onderwerp ‘Duurzame vis’ werd besproken, bezocht de plaatsvervangend radio-interviewster Ebru Umar de winkel van Wim en Sandra Klok; een van de weinige viswinkels in de regio Den Haag waar MSC-gecertificeerde vis te koop is.

De uitzending vond plaats op dinsdag 16 augustus, waarbij Femke Nagel van Greenpeace en Nathalie Steins van MSC een woordenstrijd aangingen over de effectiviteit van het MSC-keurmerk. Wim Klok mocht ook participeren aan deze discussie en hij deed dat met verve. Buiten de uitzending om laat Umar weten: ‘Het is prachtig om hier te zijn, want in Amsterdam heb je geen aparte vis- of bakkerszaken meer. Daar baal ik van. Ik eet wel vis, maar geen duurzame vis. Ik ben namelijk gedoemd om de vis bij een grote supermarkt te kopen. Daar kies ik wel vaak voor de IJslandse vis, hopende dat deze vis zo milieuvriendelijk mogelijk gevangen wordt.’