Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2011

Twijfel over zondagopenstelling

LISSE – De oppositiepartijen CDA en SGP/ChristenUnie zetten vraagtekens bij de noodzaak om de bibliotheek op zondag op en te stellen. Zij willen van het college van burgemeester en wethouders het naadje van de kous weten.

De partijen vroegen: ‘Kwam de wens tot zondagopenstelling vanuit de bibliotheek, vanuit de leden van de bibliotheek of vanuit de gemeente? Was er sprake van een (bibliotheek)ledenraadpleging? Zo nee, waarom niet? Hoe past genoemd besluit binnen de rol als regisserende gemeente? Was de zondagopenstelling mogelijk een voorwaarde, dan wel een prestatieverplichting ter verkrijging van subsidie? Er zijn plannen om te komen tot een podium waar op zondagen culturele activiteiten kunnen worden georganiseerd. Dit betekent dat zij die de zondag als rustdag wensen te besteden hier van worden buitengesloten. Is het college van mening dat zulk een tweedeling past binnen het gemeentelijk cultuurbeleid? Is het college van mening dat zij die de zondag als rustdag wensen te besteden minder belangstelling zouden hebben voor culturele activiteiten? Onder de kerkelijke achterbannen is het % bibliotheekleden hoger dan gemiddeld. De ambitie om te komen tot een Service-plus bibliotheek kan door het verminderde aantal openingsuren niet worden gerealiseerd. Wat is de reden dat deze eerdere ambitie/kaderstelling ondergeschikt is aan de zondagopenstelling?’