Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 september 2011

“Emmaüsschool blijft bestaan”

VOORHOUT – De uitspraken van wethouder Kees van Velzen over de fusieontwikkelingen tussen de Sophia Stichting en de SKOV (Stichting Katholiek Onderwijs Voorhout) hebben veel stof doen opwaaien. Met name op de Emmaüsschool spreken veel ouders het onderwijzend personeel aan met de vraag of deze school nog blijft bestaan.

Theo van Werkhoven, facilitair directeur van de SKOV, laat weten dat er geen sprake van is dat de Emmaüsschool zal verdwijnen. “Inderdaad is er wat terugloop van leerlingen geweest, maar na een mogelijke fusie kan de Emmaüsschool in stand worden gehouden. Het opheffen van onze school is absoluut niet aan de orde.”

Hij omschrijft de gebeurtenissen die de afgelopen dagen op het schoolterrein hebben plaatsgevonden. “Er was heel veel onrust vanwege het nieuws in de krant. Daar waar een school kleiner wordt, vragen de ouders zich als vanzelf af wat er in de toekomst gaat gebeuren. Maar ik kan vertellen dat we ook na de fusie blijven bestaan. Op de Emmaüsschool worden goede resultaten behaald en de CITO scores liggen al jaren ruim boven het landelijk gemiddelde. Alle reden om met deze kwaliteiten verder aan de slag te gaan.”

Momenteel wordt door de bestuursleden van de Sophia Stichting en het SKOV gewerkt aan een fusieplan, dat rond oktober klaar zal zijn. Begin december wordt het plan, na inzage van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, openbaar gemaakt.