Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2011

‘Woningzoekenden niet te lang bij mammie’

NOORDWIJK – De gemeenteraad wil de mogelijkheid hebben om 50% van de woningen die vallen onder het regionale verhuursysteem toewijzen aan de lokale bevolking. Dit unanieme voorstel staat in een brief die de Werkgroep Woonruimte Verdeelsysteem Holland Rijnland aan wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) heeft verstuurd. Hij zal deze wens meenemen naar de regionale onderhandelingen over het nieuwe verhuursysteem.

Met de samenvoeging van de Rijnstreek bij de regio Holland Rijnland was het noodzakelijk een nieuw, gemeenschappelijk woonruimteverdeelsysteem op te zetten. Waar het in Holland Rijnland niet of nauwelijks mogelijk was om voor de eigen bevolking te bouwen, bleek dit wel te kunnen in de Rijnstreekregio. Die formule wordt nu grotendeels overgenomen in het nieuwe woonruimteverdeelsysteem.

Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD/JES) somde op: ‘In 30% van de gevallen willen we lokaal maatwerk en daarnaast gaan we voor 20% specifiek lokaal maatwerk. Op deze manier kan er meer gebouwd worden voor de Noordwijkse starters en senioren. Dat we inzetten op 50% lokaal maatwerk, is een uitstekend voorstel. Carla Versteege (Puur Noordwijk) onderschreef de noodzaak om de jongeren aan een eigen huis te helpen: ‘Onze woningzoekenden moeten niet te lang bij mammie blijven’.

De Lange was blij met deze wens van de gemeenteraad. ‘We hunkeren al jaren naar lokaal maatwerk, want talentvolle mensen moeten in Noordwijk gewoon kunnen blijven wonen. We zullen alle collegegemeenten laten weten dat het van belang is om te gaan voor 50% lokaal, met name voor specifieke groepen van starters en senioren.’