Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Nieuw onderkomen voor De Gaapstokken

LISSE – De Gaapstokken zijn gered; mede dankzij de media-aandacht over hun penibele ruimtegebrek. De Watervrienden toonden aan dat ze handelden naar hun naam en boden aan dat de carnavalsvereniging een deel van hun gebouw mochten gebruiken.

Door de bouwontwikkelingen van de Brede School moest de carnavalsvereniging eerder dit jaar uit hun clubhuis ‘Het Trefpunt’. Het was na veertien jaar een keerpunt in het bestaan van De Gaapstokken. Maandenlang zocht het bestuur vruchteloos naar een vervangende plek, maar steeds weer was het eindresultaat negatief. Deze week kon Bert van Ruiten echter goed nieuws melden.

Hij liet weten: ‘We zijn vorige week zaterdag naar de Watervrienden geweest en hebben daar een goed gesprek met hun voorzitter gehad. Hij had een stuk in de krant gelezen en kwam hierdoor bij ons terecht. Afgesproken is dat we als huurder in het pand gaan en we krijgen zelfs een stukje ruimte voor opslag. Verder zal alles in goed overleg met de WV moeten gaan en kunnen we, in ieder geval totdat het nieuwe zwembad er staat, gebruik maken van het clubhuis.’

De beide besturen keurden deze overeenkomst goed en ook de gemeente was enthousiast. Van Ruiten: ‘We moeten de laatste zaken nog even afstemmen met wethouder Bas Brekelmans, maar we hebben daar alle vertrouwen erin.’ Vrijdag 14 oktober wordt het ‘oude’ clubhuis om 17:00 uur officieel afgesloten, waarna een delegatie van de Gaapstokken naar het nieuwe clubhuis wandelt. Daar aangekomen worden ze verwelkomd door de Watervrienden.

De eerste activiteit in het nieuwe onderkomen is de jaarvergadering die op 29 oktober om 20:00 uur begint. De vergadering is in het clubgebouw van de Watervrienden nabij het parkeerterrein van het zwembad. Alle leden van De Gaapstokken zijn welkom. Na de vergadering wordt er nog een gezellige loterij gehouden en op 12 november wordt de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.