Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Nieuw kassasysteem voor gemeente

NOORDWIJK – De nieuwe manier van pinnen gaat de gemeente ruim 70.000 euro kosten. De leden van de commissie Dienstverlening, Wmo, Bestemmingsplannen (DWB) & Financiën, Sport, Greenport (FSG) bespraken woensdag 5 oktober de noodzaak van de aanschaf van een nieuw kassasysteem en klantverwijssysteem.

De commissieleden Van Hoek (VVD/JES), Van der Hulst (WNW/Liberaal Noordwijk) en Mulder – Veenema (Puur Noordwijk) vroegen zich af of het niet goedkoper was om een dergelijk kassasysteem te huren in plaats van te kopen. De laatste stelde: ‘Het betalingssysteem verandert tegenwoordig heel vaak. Met een eigen apparaat hebben we dan extra kosten, die we met een huurapparaat kunnen voorkomen.’

Wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) liet echter weten dat huren geen optie was. ‘We gaan met dit kassasysteem niet meer betalen met een magneetstrip maar met een chip. Die systemen kunnen niet gehuurd worden.’ Naast de investering van 73.500 euro voor het nieuwe systeem, dat in ieder geval op 1 januari 2012 in gebruik wordt genomen, stemden de commissieleden er ook mee in dat 26.500 euro gestopt worden in het Klant Kontakt Centrum (KKC).