Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Flitsaanbesteding uniek voor Nederland

NOORDWIJK – Dankzij een Europese flitsaanbesteding en talrijke pizza-avonden voor de ambtenaren lukte het de gemeente om binnen honderd dagen een geschikt bedrijf te vinden om de gemeentelijke automatisering en digitale dienstverlening te laten aansluiten op de jaren ’10 van deze eeuw. Wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) informeerde de leden van de commissie Dienstverlening, Wmo, Bestemmingsplannen (DWB) & Financiën, Sport, Greenport (FSG) op woensdag 5 oktober over deze voor Nederland unieke vorm van aanbesteding.

Van Ast: ‘Bij deze Europese flitsaanbesteding was het doel om de opdracht binnen honderd dagen af te ronden. We hebben het met een programma van eisen in de markt gezet en hebben gekozen voor Pink Roccade. Die flitsaanbesteding heeft ongelooflijk veel energie, tijd en inspanning gekost van degenen die erbij betrokken waren. Ze hebben dagen, nachten en weken in de aanbesteding gezeten. De pizza-avonden zijn vaker dan één keer voorgekomen en er is met absurde inspanning gewerkt om die 100 dagen tot een succes te maken. Bovendien zijn we binnen het budget gebleven.’

De gemeente geeft opleidingen en trainingen aan haar ambtenaren om hen goed te kunnen laten werken met het nieuwe systeem. Ook de gemeentelijke website opereert vanaf 15 oktober met een nieuw CMS-systeem.