Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2011

Samenwerking leidt tot gezichtsparel

NOORDWIJK – Vaak houden ondernemers zich enkel met hun eigen bedrijf bezig, waarbij concurrenten angstvallig in de gaten gehouden worden. De eigenaren van de hotels Belvedère en Clarenwijck echter hebben elkaar helemaal gevonden. Samen hebben ze een win-win situatie gecreëerd, met ondersteuning van de gemeente.

De twee eigenaren, Halbersma van Belvedère en Van Velzen van Clarenwijck, zijn niet alleen ondernemers, maar ook vaders van kinderen. Kijkend naar de toekomst komen de beide mannen tot heel verschillende conclusies. Halbersma oordeelt dat het volledig ombouwen van het pand naar een nieuw hotel te veel investeringen vraag. Hij ziet mogelijkheden in het bouwen van appartementen, maar oorspronkelijk zou hij hiermee in aanvaring komen met de regels. De realisatie van appartementen was daar namelijk niet toegestaan.

Halbersma praatte met zijn buurman Van Velzen, die al een tijdje met plannen rondliep om zijn hotel te verbeteren. Samen kwamen ze met een oplossing, waarbij het concept van appartementen worden gecombineerd met het hotel. Ook de gemeente toonde zich enthousiast.

Gemeentelijk woordvoerder Ton van Heemst: ‘De plannen zijn afgestemd met de buurt en het ziet er prachtig uit. Het wordt helemaal in de Noordwijkse stijl gebouwd en zowel de hotelfaciliteit als de appartementen worden geüpgrade. De architect Van Manen heeft aan de buurt laten zien hoe het eindresultaat wordt. Het zal iets groter zijn dan de huidige situatie, maar er bestaat veel acceptatie voor deze plannen. We worden een fenomenaal gebouw op de Koningin Astridboulevard rijker en de kinderen van de heren Halbersma en Van Velzen kunnen hier de komende dertig jaar ondernemen.’