Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2011

Tijdelijke bewoning van leegstaande bedrijfspanden

NOORDWIJK – ‘Stel leegstaande kantoor- en bedrijfspanden voor een periode van vijf jaar beschikbaar voor bewoning.’ Deze oproep deed fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD/JES) tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 september. Het college van burgemeester en wethouders bleek zich welwillend op te stellen tegenover deze gedachtegang.

Wethouder Leendert de Lange liet weten dat er nog geen gemeentelijk beleid was ontwikkeld voor dit idee, maar dat het goed was om het mogelijk maken van tijdelijke bewoning nader te onderzoeken. ‘Er is een enorm overschot aan kantoren in de markt, dus ook in Noordwijk. Het is de primaire taak van iemand die het vastgoed in eigendom heeft, om dat te laten benutten. Als gemeente zijn we bereid om maatwerk te leveren en kantoor- en bedrijfsgebouwen voor vijf jaar te laten bewonen. We willen de kantoorlocaties wel behouden, want als je de werklocatie kwijt bent, krijg je die niet terug.’

De wethouder deed een oproep naar vastgoedeigenaren: ‘Mensen kunnen contact opnemen met de gemeente om te kijken wat we kunnen doen. Het is zonde dat panden leeg staan als je er bijzondere maatschappelijke doelen mee kunt dienen.’ De Lange bevestigde richting gemeenteraadslid Andries de Boer (CDA) dat deze tijdelijke bewoningsmogelijkheden ook kunnen gelden voor lege winkelpanden.