Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Tijdelijke voorziening voor roeivereniging Iris

LISSE – Een oplossing voor de onderdakproblematiek van Roeivereniging Iris lijkt dichtbij. Donderdag 13 oktober praat wethouder Bas Brekelmans (VVD) met het Iris-bestuur. Deze mededeling deed griffier Ben Blonk tijdens het presidiumoverleg van maandag 3 oktober.

Blonk informeerde de fractievoorzitters dat er wordt gepraat over het realiseren van een tijdelijke roeivoorziening naast het jongerencentrum De Greef. ‘Tijdens dit gesprek moet duidelijk worden waar de tijdelijke voorziening gerealiseerd gaat worden en waar de tijdelijke voorziening uit bestaat. Komt er een loods, sanitaire unit, roeivlot, afscheiding of andere zaken. Ook wordt besproken of er voorzieningen weer hergebruikt of verkocht kunnen worden na enkele jaren.’

Blonk besluit: ‘De gemeente wil eerst duidelijkheid hebben over de totale kosten voor de tijdelijke voorziening, omdat het kostenoverzicht van de roeivereniging, zoals het er nu ligt, hoogstwaarschijnlijk niet voldoende is; er ontbreken zaken of een en ander is niet goed uitgewerkt.’ Ook worden afspraken met de roeivereniging gemaakt over de verantwoordelijkheid en realisatie van de tijdelijke voorziening. Zodra inzichtelijk is gemaakt wat de totale kosten zullen zijn voor de tijdelijke huisvesting, kan een RO-procedure (Ruimtelijke Ordening) worden gestart.