Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Voetbal wint van politiek

LISSE – Als er een datumstrijd is tussen het voetbal en de politiek, dan wint het voetbal, zo bleek tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 3 oktober. Onderwerp van gesprek was het concept vergaderschema 2012: een overzicht van data waarop de verschillende commissie- en raadsvergaderingen moeten plaatsvinden.

Fervent voetbalfan Dolf Kistemaker (PvdA) stelde voor om de datum van de kadernota (28 juni 2012, JD) te verplaatsen. ‘Die avond vindt namelijk de halve finale van het EK voetbal plaats. Kan deze vergadering verschoven worden?’ Dat bleek geen probleem bij de overige fractievoorzitters; de kadernota wordt op 5 juli 2012 door de politiek behandeld.