Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 november 2011

Inwoners mogen schoffelen voor gemeente

OEGSTGEEST – Enthousiaste inwoners die graag gratis willen schoffelen voor de gemeente, kunnen zich aanmelden voor het ondertekenen van een ‘Green deal’. Dit nieuwe idee werd unaniem gesteund door alle politieke partijen. De green deals moeten het antwoord worden op de gemeentelijke bezuinigingen op het openbare groen. De door het CDA, VVD en PrO ingediende motie werd besproken tijdens de begrotingsvergadering van donderdag 3 november.

Gemeenteraadslid M. Teeuwen (VVD) merkte enthousiast op dat het erom gaat dat inwoners plezier hebben met elkaar. ‘Je helpt je buren ook als het nodig is. Als er burgers zijn die dit leuk vinden, laten we dan met ons allen die struiken de grond in duwen.’ Zijn collega I. van Dijk (Leefbaar Oegstgeest) betwijfelde of er veel animo voor de green deals zal zijn. ‘Het lijkt sympathiek, maar iedere burger denkt verschillend over wat mooi is. Het is een utopie om burgers het groen structureel te laten onderhouden. Kijk maar hoe mensen hun eigen tuin onderhouden.’ Toch stemde ook haar partij in met de green deal motie.