Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2011

Voor wat hoort wat

LISSE – ‘Mensen die een beroep doen op de Wmo, kunnen hier ook wat voor terug doen.’ Wethouder Adri de Roon (D66) liet dinsdag 15 november weten dat de periode van vrijblijvend geld incasseren achter ons ligt. Bij de bespreking van de ‘Keuzenota Wmo beleidsplan 2012 – 2015’ werd duidelijk dat Wmo-clienten niet meer alleen worden gezien als zielige gevallen.

‘Als mensen beperkt zijn, betekent dit niet dat ze niets kunnen’, stelde De Roon. De handjes kunnen vaak best nog gebruikt worden, bijvoorbeeld waar het gaat om vrijwilligerswerk of eens een keertje een zieke buurvrouw bezoeken. ‘Dit principe van wederkerigheid gaan we verkennen. We kunnen mensen niet dwingen om voor een Wmo-uitbetaling wat terug te doen, maar het is het waard om dit te onderzoeken.’