Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Binnenhof in kerstsfeer

NOORDWIJK – Heel de Binnenhof stond drie dagen op stelten. Met een volledig met kerstversiering behangen bus leek de tijd een maand vooruit gegaan te zijn. Zes huizen waren van binnen opgetuigd met kerstbomen, compleet met ballen en pieken. De dinertafels waren op hun mooist gedekt. En waarvoor was dit? De opnames voor het Talpa-programma ‘Krabbé staat op straat’ dat op dinsdag 13 december om 20:30 uur op RTL 4 wordt uitgezonden.

Iedere week wordt in dit programma bij twee gezinnen een nieuw interieur gerealiseerd. Dat nieuwe interieur wordt gerealiseerd door de buren, zonder dat de huiseigenaren weten hoe het eindresultaat eruit zal zien. Dit alles gaat onder begeleiding van de Rijnsburgse designers Rudi en Pascal. Jan Pieter Stafleu, Talpa eindredacteur, laat weten dat Noordwijk uit 418 gemeenten is gekozen om de plaats te zijn waar de speciale kerstspecial wordt opgenomen. ‘Voor dit programma hebben zich 3.000 gezinnen opgegeven; het zijn meest moeders die zin hebben om mee te doen. We weten dat Noordwijk kerstambities heeft en wij willen graag op die golf meevaren.’ Hij vervolgt: ‘Dit project is een (1) grote positieve grap. We staan drie dagen lang met een heel circus in de straat en verhogen de saamhorigheid.’

Tijdens de opnamen worden uit zes gezinnen de huizen geselecteerd waar de make-over plaats zal vinden. Dit alles onder het toeziend oog van tv-corifee Martijn Krabbe. Een van de mensen van wie het huis in aanmerking komt om gerestyled te worden, is Marijke Hoek. De cameramensen en interviewers lopen af en aan in haar huis. Op een gegeven moment steekt ze de sleutel aan de buitenkant van het huis, zodat de mensen zichzelf kunnen binnen laten.

Was Hoek blij dat ze geselecteerd was? Ze lacht: ‘Ik had me niet opgegeven; ze belden mij. Dit is de meest decoratieve straat van Noordwijk en via internet vonden ze mijn telefoonnummer. Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen. Ik houd namelijk van kerstversiering, maar hoop dat mijn buren mijn huis niet gaat slopen. Als de kleuren maar op elkaar afgestemd zijn; dat vind ik heel belangrijk. Kijk maar naar mijn blauwe kussentjes hier in de bank.’

Zaterdag 26 november eindigden de opnames met een spectaculair vuurwerk. De vernieuwde interieurs werden met groot enthousiasme ontvangen en toen de laatste televisiecamera weg was, bleek dat het nabuurschap in de wijk weer flink verhoogd was. Het eindresultaat is over twee weken te zien.