Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Bomenkap tegen stenen tijdperk

LISSE – Het inwonersinitiatief om op te komen voor de 421 bomen die gekapt dreigen te worden, is doorgedrongen tot het college van burgemeester en wethouders. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 8 december informeerde wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) de commissieleden.

Het afgelopen jaar zijn alle bomen in Lisse gekeurd op hun ‘veiligheid’. Uit dat onderzoek bleek dat er tweehonderd ‘risicobomen’ zijn. 125 hiervan zijn al gekapt en bij de andere 75 wordt bekeken of ze kunnen blijven staan. Van Zelst vertelde: ‘We willen graag zoveel mogelijk bomen houden. Ook deze wethouder heeft een heel klein groen hartje kloppen. Het doet pijn als gezegd wordt dat we een stenen hart zouden hebben; de 421 bomen (bij Ter Specke, JD) worden gekapt om andere bomen de ruimte te geven. Er zijn bezwaren ingediend. Ik hoop binnenkort met de bezwaarmakers contact op te nemen. In een gesprek zal ik hen informeren dat ze naar het stenen tijdperk gaan als we die bomen niet kappen.’