Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Kantoorruimte voor 170 euro per maand

LISSE – De kans is groot dat kunstenaars en startende ondernemers binnenkort voor 170 euro per maand gebruik kunnen maken van winkelruimte in het Blokhuis. De gesprekken hierover tussen FMT Vastgoedbeheer en Blokhuis Beleggings- en Investeringsmaatschappij B.V. verlopen voorspoedig. Ook citymanager Harry Duivenvoorden is hierbij betrokken, zo laat Tessa van Leeuwen, communicatieadviseur van FMT weten.

Over de opzet informeert Van Leeuwen: ‘Wij plaatsen kunstenaars en startende ondernemers tijdelijk in een onderkomen en sluiten een bruikleenovereenkomst af.’ Dat houdt in dat de gebruikers binnen een maand weer weg moeten, omdat er bijvoorbeeld een nieuwe huurder gevonden is of omdat nieuwbouwplannen van start gaan. Ze vervolgt: ‘De ondernemers of kunstenaars betalen ons een vast bedrag van 170 euro per maand, per persoon. Dat bedrag is ongeacht de grootte van de ruimte die ze van ons ter beschikking krijgen. Het is een mooie gelegenheid voor startende ondernemers om zich met een eigen werkruimte te profileren. Bovendien wordt een winkelgebied, waar sprake is van tijdelijke leegstand, levendig gehouden. Ook voor andere winkeliers is het prettig dat er reuring is.’ Duivenvoorden laat weten dat er goed op gelet wordt dat de nieuwe gebruikers niet concurreren met de al aanwezige winkeliers.