Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Voetbalkooi in Diligence

SASSENHEIM – Op mooie dingen is het soms lang wachten. De Woonstichting Vooruitgang (WSV) leek het een goed idee om haar cliënten te vragen of zij goede ideeën hadden om de buurt te verbeteren. Het winnende voorstel, een voetbalkooi, kwam van Lita Gunther. Vrijdag 2 december was het zo ver: ze opende de voetbalkooi samen met wethouder Kees van Velzen en WSV-directeur Steven Schrader.

Het was geen sinecure om deze voetbalkooi aan de Diligence te realiseren. Oorspronkelijk was dit speelterrein gepland aan het Essenplein, maar felle protesten hebben ertoe geleid dat dit idee niet gerealiseerd werd. Gunther vindt dat eigenlijk nog steeds jammer, zo vertelt ze: ‘Door het toedoen van een paar mensen is deze voetbalkooi daar niet gekomen. Terwijl deze voetbalkooi juist bedoeld is om de kinderen van de straat te houden. Door samen te sporten, speel je met elkaar en ben je betrokken.’ Nadat de voetbalkooi officieel geopend werd, speelden de gemeenteraadsleden een potje voetbal. Daarna werd het terrein opengesteld voor de jeugd; het was duidelijk dat bij deze wedstrijden de voetbalkwaliteiten een stuk hoger lagen.