Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2012

Kippers pakt leegstand aan

LISSE – Oud-wethouder Jan Kippers (CDA) wordt weer actief voor de gemeente. Als projectmanager gaat hij zich drie dagen per week inzetten om het probleem van de leegstand voor winkelpanden aan te pakken. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 10 januari weten hier blij mee te zijn: ‘Hij zat nog op wachtgeld, dus kunnen we hem gratis inzetten. Bovendien is hij zo toch nog bezig in de politiek en het dorp.’

Kippers zal als projectmanager intensief samenwerken met de citymanager, ondernemers en Stichting Lisse Marketing (SLIM). Maar ook heeft hij geregeld overleg met de eigenaren en gebruikers van (winkel)panden. ‘Kippers wordt het boegbeeld van het team’, zo informeerde Brekelmans.

Op dit moment staat zo’n 10% van de winkels leeg in het dorp. Landelijk ligt dit percentage rond de 8%, maar Brekelmans vindt niet dat het in Lisse erger gesteld is dan elders. ‘Lisse heeft een streekfunctie voor het winkelcentrum Bollenstreek. We zetten nogal in op het winkelareaal en zijn het mooiste winkelcentrum in vergelijking met Hillegom, Teylingen, Noordwijkerhout en Noordwijk. Eigenlijk is ons winkelcentrum te groot, want het is gericht op een dorp met 30.000 inwoners, dus richten we ons ook op de consumenten uit de regio.’ Formeel zal Kippers ook proberen de leegstand op bedrijventerreinen aan te pakken, maar de hoogste prioriteit ligt bij het tegengaan van de winkelpanden in het centrum.