Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2012

Politici blij met speeltje

LISSE – Dolblij zijn de politici met hun nieuwste speeltje: de IPad die met behulp van belastinggeld gedoneerd is aan de volksvertegenwoordigers. Tijdens de vergadering van het presidium op maandag 9 januari had iedere politicus zijn eigen exemplaar pontificaal op de tafel staan. Ook het enkele gemeenteraadslid dat de discussie vanaf de tribune volgde, nam z’n eigen cadeautje mee. Andre Bostelaar (CDA) en Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) bleken meer interesse in hun speeltje te hebben dan in de presidiumdiscussies.

Met het doneren van de IPads verstuurt de gemeente ook geen vergaderstukken meer per post. Iedereen die de politiek wil volgen, zelf geen IPad heeft en de stukken op papier moet hebben, zijn voortaan genoodzaakt om zelf de stukken te printen. Dit zorgt voor extra kosten voor de schaduwfractieleden van de verschillende politieke partijen, maar ook voor de leden van de pers die al hetgeen de politici verkondigen bij het brede publiek onder de aandacht brengen.