Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2012

Ondernemers kritisch op gemeente

LISSE – Tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de KCL, BCL en Alverha kreeg de gemeente veel kritiek te verduren. Alverha-voorzitter Cor de Vos hekelde het afblazen van diverse grote bouwprojecten in het dorp. Ook moeten volgens hem de ‘economische potenties’ beter benut worden: ‘De inkomsten voor het toerisme komen teveel aan op het voorjaar’. Wat De Vos betreft, gaat Lisse zo snel mogelijk fuseren met andere gemeenten. Of zo’n fusie zal bijdragen aan de almaar toenemende leegstand van winkels in het centrum, valt echter te betwijfelen.

Robert Peereboom, KCL-voorzitter liet weten dat de ondernemers een ‘rumoerig jaar’ achter de rug hebben. Hij keek hoopvol vooruit: ‘We moeten met z’n allen ervoor gaan en als bedrijven niet in de misère blijven zitten.’ Martijn Tibboel, voorzitter van de BCL sprak kritisch over het dorp Lisse. ‘Teylingen heeft twee treinstations, bedrijventerreinen bij de A44 en de Kagerplassen. Hillegom heeft ook een treinstation, maar wat heeft Lisse? Acht weken per jaar de Keukenhof. We noemen onszelf het winkelcentrum van de Bollenstreek, maar daar is veel kritiek op. De RGL en de Rijnlandroute komen niet in de buurt van Lisse en de Noordelijke Ontsluiting Greenport komt bij Hillegom te liggen. We moeten oppassen om niet geïsoleerd te raken.’ Hij riep het college op: ‘Trek de bouwprojecten vlot zodat we de renteverliezen weer kwijt raken. Laat Lisse geen eiland worden. Kijk bijvoorbeeld naar de situatie bij de Lisserbrug: dat is een lachertje.’