Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2012

BTW voordeel gemeente

LISSE – Niets menselijks is de gemeente vreemd. Als het gaat om het ontwijken van belastingen, maakt ook de gemeente gebruik van alle wettelijke mogelijkheden die er zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor het opknappen van het Sociaal Cultureel Centrum ’t Poelhuys (Vivaldistraat 4).

Wanneer de gemeente opdrachtgever is van deze ‘revitalisering’, kan geen BTW teruggevorderd worden van de belastingdienst. Maar gelukkig is er de Bescal. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 3 januari dat deze stichting de officiële opdrachtgever wordt voor het uitvoeren van de werkzaamheden aan ’t Poelhuys. In een ambtelijk advies staat geschreven: ‘Bijkomend voordeel is dat, als stichting Bescal opdrachtgever is van de uit te voeren werkzaamheden, een gedeelte van de BTW op de kosten aftrekbaar is.’ Ook wordt Bescal op deze manier eindverantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw. Overigens ontvangt Bescal wel een subsidie die gelijk staat aan het investeringsbedrag voor de revitalisering. ’t Poelhuys wordt medio mei aangepakt.