Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

Wegen aangepast op snelheid

LISSE – De Melkweg, een ontsluitingsweg tot de wijk Meerenburg gaat deels op de schop. Een aantal omwonenden heeft geklaagd over te hard rijdend verkeer, al dan niet medebewoners van die wijk. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 20 december om deze klachten tegemoet te komen. Met een poortconstructie wordt de toegang versmald en moeten auto’s de straat langzamer binnen rijden. De stoep op de Oranjelaan wordt doorgetrokken, zodat het autoverkeer ook gevoelsmatig een inrit oprijden.

Opvallend is, dat de gemeente geen metingen heeft laten verrichten of de klachten over de snelheidsoverlast wel gegrond zijn. Dat vindt wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) ook niet nodig, zo laat hij weten. ‘Ook als er geen metingen zijn, dan is dit een goede aanpassing op basis van het principe ‘Duurzaam Veilig’.’ De aanpassingen worden in het voorjaar van 2012 gerealiseerd.

In de Schoolstraat komt een asverschuiving met parkeerplaatsen. Ook wordt daar een oversteekplaats aangelegd. Motorvoertuigen moeten hierdoor een slalombeweging maken en de gemeente verwacht dat hierdoor de snelheid wordt verlaagd. Van Zelst: ‘We treffen deze verkeersremmende maatregelen bij De Akker, zodat de politie daar ook kan bekeuren als de mensen zich niet aan de snelheid houden.’

Eerder waren er plannen om ook de oversteek Ruishornlaan – Grachtweg aan te passen. Dat gebeurt echter niet. Van Zelst: ‘Als je de huidige oversteek gebruikt en voorzichtig bent, is het goed te doen. Maar mensen (voornamelijk fietsers, JD) nemen die oversteek wel eens schuin en dat is levensgevaarlijk.’