Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Garage mag blijven

LISSE – De garage aan de Achterweg Zuid 86 lijkt toch gelegaliseerd te worden. De eigenaren hadden toestemming over een overkapping te bouwen, maar hadden er toch een garage van gemaakt. In een eerdere vergadering uitten de leden van de Monumentencommissie zich hier negatief over uit. Donderdag 1 maart keerden echter alle neuzen weer dezelfde kant op. Met dank aan de uitleg van de eigenaresse en haar architect.

De afgelopen jaren is veel geld geïnvesteerd om de oude bollenschuur op te knappen en te redden van de sloop. Nadat de Monumentencommissie toestemming had gegeven voor de bouw van de overkapping, bleek dat die overkapping bij nader inzien ‘lelijk en niet praktisch’ was. De commissieleden streken over hun hart en bepaalden dat het gebouwde kan blijven bestaan. Wel moet het meer ondergeschikt gemaakt worden; er moet een andere kleurstelling komen, door middel van het aanbrengen van een keimlaag over het metselwerk. Ook moet er een soberder daklijst komen den dient de garagedeur een andere kleur te krijgen. De architect komt naar de commissie terug met twee voorstellen.