Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2012

Meer parkeerplekken voor Binders

NOORDWIJK – Het college van burgemeester en wethouders wil zeven nieuwe parkeerplaatsen aanleggen in het Garenhof / Hekelhof. Deze plekken moeten ervoor zorgen dat de parkeeroverlast verminderd wordt. Sinds het betaald parkeren is ingevoerd in Noordwijk-Binnen, parkeert het resterende winkelend publiek niet meer in de Raadhuisstraat, maar wijken de automobilisten juist uit naar de Garenhof / Herenhof.

De bewoners hebben zelf oplossingen gevonden voor de volle parkeerplaatsen door hun auto’s op ‘onofficiële parkeerplaatsen’ te parkeren. De gemeente wil deze plekken formaliseren en er nieuwe parkeerplaatsen van maken. Hiervoor worden ook de daar naast liggende speelvoorziening en metselwerk aangepast. Het kunstwerk verdwijnt zelfs volledig uit het dorp, met toestemming van de erfgenamen van de kunstenaar. De totale kosten voor dit project bedragen 61.000 euro. De gemeenteraad moet op donderdag 29 maart nog haar goedkeuring geven aan dit collegevoorstel. Daarna zal de tijd uitwijzen of deze nieuwe parkeerplaatsen ook door winkelend publiek zullen worden ingenomen.