Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

4.000 euro onkosten voor congres is geen probleem

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders legt een oproep van PrO naast zich neer om niet naar het VNG-congres te gaan. Voor het lieve sommetje van 795 euro per persoon gaan de collegeleden daarom naar dit congres, waar ze gelijkgestemden kunnen ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje even lekker kunnen netwerken.

Kritiek van PrO dat het college de tering naar de nering moet zetten in de huidige crisis viel niet in vruchtbare aarde. Ook het argument dat het spenderen van 800 euro per collegelid voor een dergelijke bijeenkomst een slecht signaal is naar de inwoners, die hier uiteindelijk voor moeten betalen, werd weggewuifd door burgemeester Timmers. Ze stelde: ‘De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten, JD) is een vereniging waar het college al sinds jaar en dag naar toe gaat. Het is dé gelegenheid om net te werken. Niet alleen met colleges uit omliggende gemeentes, maar ook uit andere gemeenten in het land. Er zijn gesprekken, je ontmoet elkaar: het is een zeer waardevol congres voor bestuurders. We gaan wel. Het is voor ons goedkoper omdat er geen overnachting bij is, dus dat scheelt ook weer een diner. We gaan er met de bus naar toe en de feestavond betalen we in ieder geval zelf. Het is geen goedkoop proces, maar de meerwaarde om er naar toe te gaan is enorm.’ Fractievoorzitter Vogel (LO) was helemaal tevreden: ‘Op het programma staan een heleboel interessante en nuttige dingen. Met dit verhaal kunnen we leven.’