Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

Onrust over ziekteverzuim

OEGSTGEEST – ‘Waarom is het ziekteverzuim en het verloop zo hoog?’ Vorig jaar moest de gemeente maar liefst 1,2 miljoen euro betalen voor de inhuur van derden. Het college hoopt dat deze kosten omlaag gebracht kunnen worden naar 400.000 euro. De gemeenteraad heeft haar twijfels, maar toch werd vorige week ingestemd met de Beleidskaders inhuur derden.

Gemeenteraadslid Van Blitterswijk (CDA) waarschuwde wel dat zijn partij nauwlettend erop toe zal zien dat het budget dit jaar niet overschreden wordt. Van den Ouweelen (LO) vond het ‘niet realistisch te veronderstellen dat de uitgaven dit jaar binnen het budget van 400.000 euro blijven. Ook wilde hij weten hoe het komt dat het ziekteverzuim en personeelsverloop onder Oegstgeestse ambtenaren zo hoog is.

Wethouder Van Oortmerssen antwoordde dat dit hoge ziekteverzuim te wijten is aan de nasleep van de reorganisatie die enkele jaren geleden ‘niet voldoende is uitgewerkt’. Verder zijn de ambtenaren druk druk druk met ‘regioactiviteiten en de ontwikkeling van Servicepunt 71’. Het college streeft ernaar om het gemiddelde ziekteverzuim te laten dalen naar 4,1%. Mochten de verontrustende gevoelens van de gemeenteraadsleden bewaarheid worden, en het budget van 400.000 euro aan externe adviseurs inderdaad overschreden worden, dan zal de wethouder zich hierover bij de raad uitten, zo zegde ze toe.