Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Blij met uitverkiezing

LISSE – De gemeente doet mee aan een landelijke proef om te kijken of haar website voldoende beveiligd is. Deze mededeling deed wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft naar aanleiding van de Diginotar-affaire (waarbij allerlei websites helemaal niet zo veilig bleken), laten onderzoeken of de webomgevingen van overheden voldoende beveiligd zijn.

De gemeente Lisse had zich opgegeven om een zogeheten ‘pilot-gemeente’ te worden en werd inderdaad geselecteerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De overige van de in totaal tien gemeenten zijn verspreid door het hele land. Van Zelst was blij met deze uitverkiezing: ‘De reden hiervoor is dat Lisse flink aan de weg timmert op gebied van digitale dienstverlening.’