Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

College kaart bouw Residence Alexander aan

NOORDWIJK – Het college wil met de raad een verzoek van het Alexander Hotel bespreken om het appartementencomplex Residence Alexander te bouwen. De maatvoering van dat bouwplan voldoet niet aan de gewenste oppervlakte, maar dat is voor het college niet van doorslaggevend belang.

Residence Alexander wordt een drie-laags appartementencomplex, met een ondergrondse parkeerkelder en congresruimte. In een ambtelijk stuk valt te lezen: ‘Zonder de beoogde ontwikkeling van Residence Alexander, zou de voorgestane uitbreiding van het Alexander Hotel en dus de belangrijke bijdrage aan het Noordwijkse verblijfs- en congrestoerisme niet haalbaar zijn. Daarnaast draagt de bouw van een dergelijk appartementencomplex bij aan directe werkgelegenheid en levert de toekomstige bewoning een duurzame bijdrage aan de koopkracht in Noordwijk.’

De wijkvereniging is en blijft echter tegen deze plannen en stelt dat ‘voor het behoud van het karakter van de wijk ten zuiden van De Grent en de Oude Zeeweg is het essentieel geen medewerking te verlenen aan verdere uitbreidingen van hotels en appartementen. Vooral wanneer een aantasting van zicht op zee in het geding is.’ Het ambtelijk stuk laat echter weten dat de nieuwbouw niet zal zorgen voor ‘een verstoring van het contact met de zee’. De leden van de commissie Ruimte, Bereikbaarheid & Financiën bespreken dit onderwerp tijdens de vergadering van woensdag 4 april.