Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

De beste vissers staan aan de wal

WARMOND – Slechts weinigen weten, maar vissen is de op een na populairste sport in Nederland. Ruim twee miljoen mensen bezitten een visakte en het enthousiasme voor deze hengelsport ontstaat al op jonge leeftijd. Vissen is echter meer dan een hengel met brood aan het haakje in het water gooien en wachten op een bijtende vis. Daarom worden viscursussen georganiseerd om een beter visser te worden.

Visvereniging De Leede nam zondag 1 april vijftien aspirant-jeugdleden mee naar het water bij de Haaswijklaan (Oegstgeest) om daar de hengels uit te slaan. Het was het derde en laatste deel van de viscursus, die in de weken daaraan voorafgaand alleen bestond uit theoretisch onderwijs. Sjoerd Kuiper, lid van de jeugdcommissie, informeert: ‘Tijdens die lessen leren de kinderen over de soorten vissen, hoe je een dobber uitpeilt en het water kunt beoordelen op de aanwezigheid van vis.’ Aan het eind van de dag ontvingen alle aspirantjes mooie prijzen. Onder hen was Sam Kortekaar (14); hij was de eerste die beet had: een flinke voorn. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? ‘Ik gebruik extra zoet voer. Inderdaad, een soort vissendrugs.’ Voor meer informatie: www.hsvdeleede.nl.