Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2012

Locatie volkstuintjes Elsgeest goedkoopste optie

VOORHOUT – ‘Het uitbreiden van sportvelden richting de volkstuintjes is waarschijnlijk de goedkoopste optie.’ Mark Nooij, secretaris van de Mixed Hockeyclub Voorhout, reageert op uitspraken van de volkstuinvereniging Elsgeest. Het water staat de club aan de lippen: nu al moeten hockeywedstrijden verplaatst worden naar de Noordwijkse hockeyclub.

‘We hebben namelijk bijna 650 leden, en geen tweehonderd zoals gesuggereerd wordt. Dat is ongeveer evenveel als de hockeyclub Noordwijk heeft. Maar wij hebben nu maar twee hockeyvelden, terwijl die club beschikt over drie volledige velden en een half veld waar de jongste jeugd op zaterdagen kan spelen’, aldus Nooij en hij voegt hieraan toe: ‘Volgens de normen van de hockeybond (KNHB) zijn minimaal drie velden nodig.’

De secretaris licht toe: ‘Het grootste probleem ligt op de zaterdag als de jeugd speelt. Nu moeten al wedstrijden op zondag gespeeld worden, omdat die niet meer in het zaterdagschema passen. We moeten zelfs al uitwijken naar Noordwijk om wedstrijden te spelen. Het is gewoon vol en er komen nog steeds mensen bij. Er is bij de jeugd al een gedeeltelijke ledenstop; bij de meisjes is geen ruimte meer voor nieuwe leden.’

Een vraag is bij de gemeente Teylingen ingediend om twee sportvelden aan te leggen voor respectievelijk voetbalvereniging Foreholte en de hockeyclub. Eventueel zou een extra veld ook gebruikt kunnen worden voor zowel de hockey als de voetbal. ‘Maar dat is wat lastig, want voor hockey wordt ander kunstgras gebruikt dan voor voetbal’, aldus Nooij. Verplaatsing van de sportvelden richting de Roodemolenpolder, waar eerder sprake van was, behoort niet meer tot de mogelijkheden. Hiervoor zou de Provincie Zuid-Holland een wijziging van het bestemmingsplan moeten doorvoeren, maar die procedure zou jaren in beslag nemen.

De gesprekken met de gemeente zijn al een aantal maanden aan de gang, maar verlopen ‘vrij langzaam’. Logisch, volgens Nooij: ‘Dit soort procedures kost altijd heel veel tijd. Binnenkort gaat een afvaardiging van de hockeyclub samen met de voetbalclub praten met het bestuur van de volkstuinvereniging. De sportclubs hebben aan het gemeentebestuur een aantal opties voorgelegd om extra velden aan te leggen. In het gesprek met de volkstuinvereniging komen die opties aan de orde.

Dat er extra sportvelden komen, is nog niet zeker; ‘Het is een kwestie van geld. Op dit moment zou de optie om richting de volkstuinen uit te breiden het meest logisch zijn, omdat dit waarschijnlijk de goedkoopste optie is. Uitbreiden naar de weilanden toe is lastiger, want dan moet de gemeente grond aankopen voor het aanleggen van een voetbal- of hockeyveld. Het terrein van de volkstuintjes is al in bezit van de gemeente en het is aan de gemeente om te beslissen hoe die grond gebruikt kan worden.’

2 Comments:

At 1:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ronduit een belachelijk voorstel. Is voetbal of hockey superieur? Dit plan zal geen doorgang vinden...

 
At 5:03 p.m., Anonymous Ben ven der Velde said...

"...maar die procedure zou jaren in beslag nemen". Wat te denken aan de jarenlange arbeid om ieders volkstuin zo te krijgen zoals die er nu bij ligt? Kassen, schuren, paden, fruitbomen, grondverbetering etc. Laten we daar ook eens bij stil staan! Bekijk het svp van 2 kanten.

 

Een reactie posten

<< Home