Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2012

Privacy peuters geen prioriteit

LISSE – Alle ouders die hun kind naar de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf brengen, geven daarmee de privacy van hun kind op. Alle prestaties en wanprestaties van hun koter worden opgeschreven in een map en die map wordt overgedragen naar de directies van de basisscholen. De gemeente kiest er voor om de komende jaren subsidie te verlenen voor een goede overdracht van alle peuters. Wethouder Adri de Roon (D66) gaf dinsdag 15 mei meer informatie.

Op dit moment vindt alleen een overdracht plaats naar het basisonderwijs bij kinderen die vallen onder de Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL). Tot nog toe gebeurde dit niet bij kinderen die bij kinderdagverblijven werden ondergebracht. Het basisonderwijs is voorstander van een gedegen overdracht van alle peuters, zo laat een ambtelijk rapport weten.