Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2012

Vragen aan wethouder

LISSE – Een lijstje met wensen legden de leden van de Seniorenraad voor aan wethouder Adri de Roon (D66). Ieder half jaar bezoekt deze wethouer een bijeenkomst van de Seniorenraad en maandag 14 mei was het weer zover.

De Seniorenraad uitte de wens dat de seniorenmarkt dit jaar in het Poelhuys wordt gehouden. Het inleveren van het plastic is een zorgpunt, omdat veelal zakken met plastic los op straat slingeren. De succesvolle gezelligheidsmiddagen die twee keer per week in Hillegom georganiseerd worden, zouden ook een uitkomst zijn voor eenzame ouderen in Lisse. De Seniorenraad vraagt of dit ook in Lisse kan plaatsvinden. De Roon gaf aan dat hij alle vragen mee zou nemen.

Voorzitter Berna van Amersfoort vroeg tevens aandacht voor de armoedeval van senioren en liet weten dat dit plaats vindt bij mensen die net boven de uitkeringsgrenzen zitten. Zij vallen buiten de boot waar het gaat om huur-, zorg- en andere toeslagen. De Roon stelde dat de Rijksoverheid de wettelijke grenzen bepaalt ten aanzien van het minimabeleid. Hij zal deze vraag ook onderzoeken.

Verder liet de wethouder weten dat hij blij is met de Seniorenraad. Wel vindt hij het ‘plezierig’ als de Seniorenraad voortaan samen met de WMO-adviesraad een gezamenlijk advies uitbrengt richting het college.