Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

Betonrot in vloeren Rijnlands Lyceum

OEGSTGEEST – De vloeren in het Rijnlands Lyceum Oegstgeest zijn aangetast door betonrot. Om te voorkomen dat leerlingen dwars door de vloeren zakken, stelt het college van burgemeester en wethouders voor om 101.269 euro beschikbaar te stellen. Hiermee komt het college tegemoet aan een spoedeisende aanvraag van de Stichting Het Rijnlands Lyceum.

Uit onderzoek blijkt dat op de begane grond delen van de betonvloeren van slechte kwaliteit zijn. Deze zogeheten kwaaitaal-vloeren worden aangemerkt als een constructiefout. In die kwaaitaal-vloeren zitten namelijk chloriden (calciumchloride) die de wapening in de vloeren aantasten. Dit leidt tot afbrokkeling van het beton en aantasting van het draagvermogen van de vloeren.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente financieel moet bijspringen om deze constructiefouten te repareren. Hetzelfde gebeurde in 2004, maar nu moeten de delen die nog niet eerder zijn aangepakt alsnog gerepareerd worden. Een ambtelijk stuk laat weten dat volgens het bouwkundig rapport de veiligheid van het gebouw ‘niet direct’ in het geding is. Maar uit het rapport blijkt wel dat, als veel leerlingen zich tegelijk op één plek bevinden, de vloer kan gaan doorbuigen.

Tijdens de politieke ronde van donderdag 14 juni zal blijken of een van de raadsleden zich afvraagt waarom het herstel van de betonrot door de gemeente moet worden betaald en niet door het bedrijf dat het Rijnlands Lyceum in 1967 / 1968 heeft gebouwd.