Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

Dure brandweer

OEGSTGEEST – De nieuwe regionale brandweer niet alleen efficienter moeten opereren, maar ook kostenvoordelen moeten opbrengen. Zo luidde het credo bij de oprichting van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De praktijk blijkt weerbarstiger; Oegstgeest moet de komende jaren meer bijdragen aan de brandweerzorg dan in voorgaande jaren.

Voordat de regionalisering plaats vond, waren de kosten voor de brandweerzorg in Oegstgeest namelijk lager dan de uitkering uit het gemeentefonds. Dat positieve verschil vloeit de komende jaren niet meer toe naar de gemeente. Het gevolg is een gat in de begroting, want de gemeente had met deze tegenvaller geen rekening gehouden. De bijdrage van de gemeente gaat in de periode van 2013 tot 2016 omhoog van 68.811 euro naar maar liefst 164.327 euro: een stijging van ruim 95.000 euro! De politiek moet tijdens de besprekingen van de kadernota een oplossing zien te vinden om deze kosten te dekken.