Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

Geld voor kavels en snippergroen

LEIDEN – De gemeente wil de komende tien jaar minimaal een miljoen euro verdienen aan de verkoop van bouwkavels en snippergroen. Op die manier wil het bestuur meer inkomsten krijgen in deze tijd van bezuinigingen, zo maakte het college van burgemeester en wethouders dinsdag 5 juni bekend.

Uit een inventarisatie van mogelijk te verkopen bouwkavels blijkt, dat van de zes potentiële bouwkavels, er twee kansrijk genoeg zijn om op termijn verkocht te kunnen worden. Het gaat hierbij om het perceel aan de Keukenhofdreef, in de buurt van drukkerij Flora. De gemeente wil de kavel aan Schoolstraat 5 in de huidige staat verkopen. De kavels op nummers 7 en 9 blijven vooralsnog bezit van de gemeente, omdat eerst duidelijk moet zijn hoe het Raadhuisplein er in de toekomst uit gaat zien.

Op het sportveld ten oosten van het Veldhuyzen van Zantenpark komen vooralsnog geen vrijstaande woningen aan de Zandsloot te staan, hoewel het wel een mooie locatie zou zijn. De gemeente kiest er op dit moment voor om het sportpark te behouden zoals die nu is. Ook het dijklichaam, ten noorden van de Vogelwijk op de hoek van de Ringsloot tegenover jongerencentrum ‘De Greef’ ligt een aantrekkelijk stuk grond. Op deze 1.800 m2 zou een markant gebouw niet misstaan, aldus een ambtelijk rapport. Maar aangezien plannen ontwikkelt worden voor de passantenhaven en de verplaatsing en nieuwbouw van Don Bosco, wordt daarvan eerst het eindresultaat afgewacht.