Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 juli 2012

Eenrichtingsverkeer in Nassaustraat

LISSE – Het stuk weg van de Nassaustraat tot de Irenestraat, langs het Nassauapark (richting zuid – noord), wordt éénrichtingsverkeer. Hierdoor moet de veiligheid verbeterd worden van de kinderen die in de toekomst op de Brede School worden ondergebracht. Dit besluit maakte het college van burgemeester en wethouders bekend op dinsdag 10 juli.

In de straat komen ook snelheidsremmende maatregelen en worden enkele extra parkeerplaatsen aangelegd. Door het eenrichtingsverkeer in te stellen, moet er meer ruimte voor de fietsers komen, zodat hun veiligheid verbeterd wordt. Op deze weg komt ook een kiss & ride zone (zoen en zoefplek). Zodra de Brede school begin januari 2013 in gebruik wordt genomen, moeten ook deze verkeerssituaties aangepast zijn.

Omwonenden hebben aangegeven dat ze graag andere oplossingen voor de verkeersoverlast willen. Dan gaat het om insteekparkeren in de Irenestraat, een tijdelijk inrijverbod, het aanbrengen van een ontsluiting op de Oranjelaan en het realiseren van de kiss & ride zone op de parkeerplaats. Al deze opties worden echter afgewezen.